Medjoul

Vroeger reisden vele Arabieren noodgedwongen door de woestijn. Talloos zijn de verhalen van de gesneuvelden die de verzengende hitte niet overleefden. Een oase bereiken was pure rijkdom. Stel je toch eens voor dat je na een lange reis, meer dood dan levend totaal uitgedroogd bij een Oase aankomt. Bij die Oase groeien palmen met daarin de grootste dadels die je ooit hebt gezien en de lekkerste die je ooit hebt geproefd. Wat een smaaksensatie moet dat gegeven hebben. De Medjoul dadel is de onbetwiste nummer 1 onder de dadels. De reiziger die bij zijn oase getrakteerd werd op de Medjoul voelde zich de koning te rijk.

De koning onder de dadels

De 100% natuurlijke Medjoul dadels vormen de koningsklasse van de dadels. De dadels zjjn verpakt in hun natuurlijke staat, er word niets aan toegevoegd. Medjoul dadels variëren in kleur van licht naar donker bruin, afhankelijk van het gebied waar ze groeien.

Medjouls zijn niet alleen uniek qua smaak, maar ook vanwege hun sappige smaak.

Verkrijgbaarheid

De verse dadels zijn het hele jaar verkrijgbaar en mits gekoeld lang houdbaar zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.

 

Gradaties Gewicht per unit (gr.) Scheiding van de huid Vochtigheid Kleur
Jumbo 22+ Tot 10% 22%-26% Bruin
Large 18-21 Tot 10% 22%-26% Bruin
Medium 16-18 Tot 10% 22%-26% Bruin

Voedingswaarden (per 100 gram)

De Medjoul is een enorm verantwoorde lekkernij. De dadel is 100% natuurlijk. Het bevat een flinter aan plantaardige vetten maar barst van de vitaminen. Ruim 13 mg van de dadel zijn puur vitaminen. Daarnaast is de vrucht rijk aan andere gezonde voedingsstoffen.

  • Caloriën 283 kcal. / 1.160 kJ.
  • Totaal aan vetten 0,4 gr.
  • Totaal aan Proteïne 1,6 gr.
  • Totaal aan Koolhydraten 68,0 gr.
  • Totaal aan Mineralen 0,6 gr.

Totaal aan Vitaminen 13,1 mg.

Primofin Fruit

Recepten
Heerlijke Recepten
Gratis e-book