Biologische Bananen

 

Biologische Bananen.

Primofin Fruit bananen zijn 100% biologisch geteeld. De bananen zijn niet alleen biologisch maar ook eerlijk. U heeft bij ons de zekerheid dat de boeren een eerlijke prijs voor hun producten hebben ontvangen.

De bananen groeien in Peru en worden met zorg getransporteerd naar Nederland.

 

 

 

Leveranties

We leveren u de Bananen uiteraard graag aan. Er zijn hiervoor verschillende mogelijkheden. Neemt u vooral contact met ons op, we zijn zeer flexibel. Dit gecombineerd met onze no-nonsense mentaliteit maakt dat we we voor veel partijen aantrekkelijk zijn.

 

Waarom apen biologische bananen kiezen

Wanneer chimpansees in de dierentuin van Kopenhagen de keuze krijgen tussen biologische en niet-biologische bananen, dan kiezen ze altijd voor de biologische banaan. Ze nemen zelfs niet de moeite om de biologische banaan te pellen maar eten de banaan in z’n geheel op – dit in tegenstelling tot een niet-biologische banaan die ze juist wel eerst pellen.

Dat ze de conventionele banaan eerst pellen is niet zo gek als je weet hoeveel bestrijdingsmiddelen in de bananenteelt worden gebruikt. Gemiddeld worden per hectare bananenplantage 50 kg bestrijdingsmiddelen per jaar gebruikt. Dit is erg veel, vergelijk het bijvoorbeeld maar eens met de 4.5 kg die wordt gebruikt bij de conventionele aardappelteelt in Noord-Europa. Dit terwijl aardappelen een van de meest bespoten groenten zijn.

In de biologische bananenteelt worden helemaal geen chemische pesticiden gebruikt.

De apen weten dit allemaal niet natuurlijk. Zij gaan waarschijnlijk af op hun superieure reukorgaan. Voor u zijn ze waarschijnlijk een hele goede raadgever indien u in de supermarkt voor biologische bananen kunt kiezen.

 

 

Verkrijgbaarheid

Biologische bananen zijn het hele jaar verkrijgbaar en mits gekoeld redelijk lang houdbaar zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.

 

Voedingswaarden (per 100 gram)

Een banaan is een enorm verantwoorde lekkernij. De Primofin Fruit banaan is 100% natuurlijk.

Primofin Fruit

Recepten
Heerlijke Recepten
Gratis e-book