Gezond

Dadels zijn heel Gezond en Superenergiek!

 

Onze dadels zijn 100% natuurlijk. De onder de zon gerijpte dadels zijn rijk aan vezels, mineralen en vitaminen en barsten bovenal van de energie.

 

De dadel zit vol met niet dik makende suikers, suikers die van nature aanwezig zijn. Deze suikers worden bovendien door bijv. de aanwezige vitamine B zeer effectief omgezet in pure energie.

 

Niet verwonderlijk is dan ook dat het gebruik van dadels onder sporters sterk toeneemt sinds zij de energieke werking van de vrucht kennen.

 

De Juicy dadel van Primofin Fruit is sappig, zijdezacht en volzoet. Een paar dadels per dag zorgen ervoor dat de behoefte aan suiker sterk daalt.

 

Gezonde Suikers

 

Bron: centrum voor integrale gezondheid

De term gezonde suikers klinkt raar, omdat het woord suiker geassocieerd wordt met ongezond. Er bestaan echter ontelbaar veel soorten suikermoleculen ( koolhydraten) die zeer wijd verbreid zijn in de natuur. Suikers zijn essentiële bouwstenen van alle organismen. Glycobiologie is de wetenschap over de structuur, biosynthese en biologie van deze suikerketens.
Het blijkt dat deze essentiële suikers een belangrijke rol spelen in de communicatie tussen de cellen onderling. Ook de processen in de cel worden hierdoor gestuurd. De zeer complexe suikerstructuren vormen als het ware sleutels in deze communicatie. Ook zien we dat suikers gebonden zijn aan eiwitten; ze vormen zo o.a. hormonen en antistoffen. Gezonde suikers beschermen tegen infecties.

Er zijn negen essentiële suikermoleculen die in de voeding aanwezig moeten zijn; het lichaam kan deze niet voldoende zelf aanmaken. Ze zijn aanwezig in verschillende voedingsmiddelen, zoals fruit, met name bessen, groente, met name broccoli, paddenstoelen, noten, peulvruchten en eieren. Door de landbouwmethodieken en de veranderde eetgewoontes bevat onze huidige voeding meestal te weinig van deze voedingsstoffen, waardoor er verstoringen kunnen ontstaan in ons lichaam.
In het algemeen adviseren centrum voor integrale gezondheidszorg mensen met tekorten in de voeding om supplementen te nemen. Naast vitamines en mineralen is dat een combinatie van de essentiële suikers. Bij preventief gebruik zult u over het algemeen een langzame verbetering van uw conditie waarnemen. U wordt fitter en alerter. Ook voelt u zich geestelijk helderder.

 

Wij van Primofin Fruit adviseren u dadels te eten. Ze zijn lekkerder en goedkoper!

 

Bron: centrum voor integrale gezondheidszorg

Primofin Fruit

Recepten
Heerlijke Recepten
Gratis e-book